J.O.V. Geuzenwijk

Jeugd- en Ontspanningsvereniging Geuzenwijk
Weetjes???

 • Hoelang Bestaat Geuzenwijk?
  Geuzenwijk bestaat sinds ???
 • Hoeveel onderdelen zijn er bij de Jeugd vereniging? Er zijn ?? verschillende onderdelen zoals:
 • - Biljarten

  - KlaverJassen

  - KnutselClub

  - RommelMarkt

  - Majorette / Trwirling

 • en nog veel meer, kijk maar snel op de site

 • Wat voor weetje zal ik hier schrijven?

Majorette Twirling Mezza Musica

Na 55 jaar valt het doek voor activiteit Majorette en Twirling

Na 55 jaar jaren met ups en downs is er een einde gekomen aan de activiteit majorette en twirling bij de vereniging. Een sterk ledenverloop en tevergeefs opgezette promotie en ledenwerfacties voor nieuwe leden hebben ertoe geleid dat er te weinig meisjes overbleven om op een verstandige wijze door te gaan.

Talloze meisjes hebben hun eerste danspassen als majorette bij de vereniging geleerd.  Voor de kleine jeugd was dit in de zeventiger en tachtiger jaren op de zaterdagmorgen en voor de tieners op de maandagavond in het toenmalige clubgebouw aan de Den Brielstraat. De naastgelegen speeltuin vormde in die tijd de locatie voor diverse en door de vereniging georganiseerde majorette en muziekfestivals. De stad Utrecht telde in die periode naast vele drumbands, harmonie en fanfarekorpsen zo’n 20 mini en majorettekorpsen. Misschien zeggen de namen Veronica, Ons Eiland, The Blue Angels, Aurora, Rivierenwijk en Victory nog iets. Over belangstelling had Drumband en majorettekorps Geuzenwijk in die tijd met circa 100 leden niet te klagen. Dit leidde zelf tot een regelmatige ledenstop bij zowel de muziek als de majorettes.

Tussen de majorettekorpsen in Utrecht was er regelmatig een onderlinge strijd, die tot uiting kwam tijdens de diverse festivals, in de Utrechtse wijken met als jaarlijkse afsluiting in het Wilhelminapark. Juryleden waren niet altijd onafhankelijk en zo werden de majorettegroepen die de show uitvoerden op mechanische muziek (cassettebandjes) bevooroordeeld ten opzichte van de korpsen die de show op de muziek van hun eigen drumband of fanfarekorps uitvoerden. Laatstgenoemde zo ook Geuzenwijk, die eindigde dan ook constant in de middenmoot of laagste regionen van de uitslag. Het dansen op mechanische muziek was de voorloper van het uit Amerika overgewaaide twirling en toen eenmaal de muziekkorpsen geleidelijk uit het straatbeeld verdwenen werd dit de nieuwe trend voor majorettekorpsen. 

Ook de majorettes van Geuzenwijk hebben onder leiding van toenmalige instructrice Tonny Kaspers de eerste stappen hierin gemaakt. Later is ervoor gekozen om een soort mix tussen het traditionele majorette met het twirling te maken. Veel majorettes en oud majorettes kunnen terugkijken op bijzonder mooie jaren, met vele optredens in binnen en buitenland. Om als herinnering er een paar te benoemen, Tweemaal de 7-daagse trip naar de zuid Franse plaats Dax, waar een militaire kazerne het onderkomen was. Het optreden in prinsengarde kostuum tijdens de carnavalsoptocht in het Duitse Keulen. Deelname aan de taptoe van het Janitsjarefestivalen in de Noorse stad Hamer met muzikanten uit de gehele wereld. En niet te vergeten de eigen en eerste taptoe Utrecht, waar de ijshal van de Vechtsebanen in 1985 het decor vormde van Nederlandse toporkesten en met de majorettes in de rol van colorguard de eerste muzikale show werd gepresenteerd. Geuzenwijk en later Mezza Musica was door de eigen en unieke uitstraling met een variatie in uniformen een graag geziene gast. De laatste jaren bleven optredens beperkt tot incidenteel een wijkfeest, Koninginnedag of de intocht van de avondvierdaagse. Daarnaast vormde de jaarlijkse show tijdens de kerstparty van de vereniging een sfeervolle afsluiting van een jaar trainen.  Wij hopen dat deze mooie periode voor vele die hier deel van uit hebben gemaakt een blijvende herinnering zal zijn.

Eind juni is op verzoek en op informele wijze, met de nodige emoties afscheid genomen van 55 jaar majorette en twirling bij de jeugd en Ontspanningsvereniging Geuzenwijk.

 

 

 

 

Geen evenementen
daft sex